Potresno priznanje glumca Jar Jar Binksa: Htio sam umrijeti

Radiosarajevo.ba
Potresno priznanje glumca Jar Jar Binksa: Htio sam umrijeti

Ahmed Best (44) imao je 25 godina kad je dobio prvu veću filmsku ulogu – dao je glas Jar Jar Binksu u franšizi Star Wars. Kad je 1999. debitirao u Fantomskoj prijetnji, nije mogao ni zamisliti koliko će gledatelji istinski zamrziti njegov lik, prema mnogima najnegativniji koji je redatelj George Lucas (74) stvorio, a Ahmed Best tek sad je progovorio o tome koliko je negativnost publike naspram Jar Jar Binksa zapravo utjecala i na njegov privatni život.

Best je na Twitteru objavio kako se zbog silne mržnje uperene prema njemu svojedobno htio - ubiti. Ispod fotografije sa sinom napisao je:

„Sljedeće godine bit će 20 godina otkako sam doživio neodobravanje okoline koje i dan danas utječe na moju karijeru... Tad sam zapravo poželio umrijeti... I sad mi je teško pričati o tome. Ali preživio sam, a ovaj mali čovjek kraj mene (sin) najveći mi je dar u životu“, objavio je Best.

Glumčevo priznanje na Twitteru šokiralo je mnoge, a poruke podrške poslali su mu i mnoge kolege iz Star Warsa, uključujući i redatelja Riana Johnsona (44), zaslužnoga za film Posljednji Jedi, koji mu je napisao: " Ahmede, šaljem ti svu ljubav ovoga svijeta...".

Best se i prije žalio kako je zbog Jar Jar Binksa dobivao i ozbiljne prijetnje smrću, prenosi BBC.

„Ljudi su mi prilazili na ulici i govorili da sam im uništio djetinjstvo“, rekao je jednom prilikom Ahmed Best.

A što o zloglasnom Jar Jar Binksu misli njegov stvoritelj George Lucas? Kad su ga 2015. godine novinari pitali koji bi lik iz "Ratova zvijezda" najradije bio, redatelj je bez imalo razmišljanja i uz osmijeh odgovorio: "Pa Jar Jar Binks!".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije